Kundeservice 88 33 66 86 Alle hverdage mellem 08.00-16.00
 

Charlotte trænede sig ud på arbejdsmarkedet

undefined

Charlotte (th.) sammen med sin jobkonsulent hos DEKRA Job, Frederikke.

For første gang i 10 år har Charlotte fundet arbejdsglæden frem, når hun sætter varer på plads og servicerer kunder i Fitness World. Men før den stod på kundeservice, så havde Charlotte altid en undskyldning for ikke at møde op til aktivering eller på et arbejde: ”Jeg har en meget kort lunte, og havde jeg ikke tålmodighed til folk, så dukkede jeg bare ikke op. Jeg havde altid en undskyldning, fordi jeg var holdt op med at tro på det,” forklarer hun. Men efter et kort forløb hos DEKRA Job fik Charlotte håb om, at der også var plads til hendes temperament og diagnoser på arbejdsmarkedet.

ADHD, OCD og temperament

Charlotte har altid haft et ønske om at vende tilbage på arbejdsmarkedet, men der har været udfordringer nok for hende at slås med. Blandt andet en ADHD diagnose, OCD og et temperament ud over det sædvanlige. For en tid kunne det for Charlotte virke som en evig tur på løbebåndet at komme i arbejde igen: ”Det var ikke fordi, at jeg ikke ville. Jeg har arbejdet rigtigt hårdt med, at hvis du selv holder døren lukket for dine muligheder, så kommer du ingen vegne. Jeg øver mig derfor meget i at tage ja-hatten på og holde dørene åbne,” siger Charlotte.

Men med de udfordringer og diagnoser, hun har sloges med, har det dog ikke altid være lige let at holde døren åben, og da hun mødte op hos DEKRA Job første gang, var Charlottes temperament også ved at smække døren i igen.

Fair behandling og rummelighed

En misforståelse mellem Charlotte og hendes jobkonsulent i jobcentret gjorde, at Charlotte troede, at hun skulle på et madlavningskursus hos DEKRA Job - og ikke et virksomhedsrettet forløb hos DEKRA Jobs’ jobkonsulent, Frederikke. ”Jeg var bestemt ikke tilfreds. Jeg ringede til min jobkonsulent i jobcentret og spurgte, om han var faldet ned fra taburetten, når han havde misforstået undervisningen så meget,” fortæller hun. Efter en snak med jobcentret gik Charlotte udenfor, trak vejret dybt, og mindede sig selv om at holde døren åben og have ja-hatten på.

Da hun satte sig ind til undervisningen igen, var der dog ingen sure miner fra Frederikkes side, og Charlotte mødte for første gang i lang tid en forståelse for, at det er okay at have sit at slås med. ”Jeg blev ikke talt ned til, selvom jeg havde reageret negativt. Jeg blev mødt på lige fod med alle andre til kurset. Jeg følte, at det var okay at være mig selv,” understreger hun.

Klar til træning

Den rummelighed overfor Charlottes person og udfordringer skulle vise sig at være afgørende for hende. For mens Charlotte var på kursus hos Frederikke, fik hun øjnene op for, at hun kunne bruge sin energi til at få en praktikplads – og at hun var mere end sine diagnoser: ”En dag talte Frederikke og jeg om, hvor glad jeg var for at gå til Fitness. Så Frederikke foreslog, at ’vi skulle da ringe til Fitness World’ og høre, om de ville tage mig i praktik,” fortæller Charlotte.

Fitness World sagde ja.

Blot efter 14 dage var det lykkedes Charlotte at lande en praktikplads, og hos Fitness World har Charlotte bragt sin OCD i spil ved at have et hundrede procent styr på varerne i træningscentret. Temperamentet samt ja-hatten bruges, når hun skal motivere folk ved træningsmaskinerne. ”Jeg glæder mig til at gå på arbejde hver dag. Sådan har jeg ikke haft det i ti år,” siger Charlotte med stolthed. Igennem sit praktikforløb er Charlotte også kommet i kontakt med én af Danmarks bedste personlige trænere, og det gav inspiration til at starte på en uddannelse. ”Jeg er så glad, og det har min tid her hos DEKRA Job og Frederikke være med til at sikre”.

Charlotte er nu i forhandlinger med Fitness World om løntilskud og uddannelse som personlig træner til efteråret.