Kundeservice 88 33 66 86 Alle hverdage mellem 08.00-16.00
 

Fra to diskusprolapser til job i multinationalt firma

undefinedCarsten Holst på sit kontor.

Carsten Holst har aldrig helt vidst, hvad han ville, og har derfor taget det arbejde, som han har haft mulighed for at få som ufaglært. Men da helbredet sagde stop efter 10 år som bagageportør i Kastrup Lufthavn, måtte Carsten tænke i nye baner. I dag er han en vellidt og værdsat kollega på kontoret i en helt anden branche. 

To diskusprolapser
Carstens rejse starter – som så mange andres – i Kastrup Lufthavn. Men i Carstens tilfælde var der ikke badeferie i vente, da hans rygsmerter tager til i april 2016: ”Til sidst så kunne ryggen ikke mere. Jeg var simpelthen nødt til at sygemelde mig”, forklarer Carsten.

I perioden frem til januar 2017 er Carsten sygemeldt og på barsel. Under sin sygemelding får Carsten konstateret en diskusprolaps. Da han vender tilbage på arbejdet i januar 2017, går der 14 dage med kuffertløft, og så er den gal med ryggen igen, da Carsten får diskusprolaps nummer to. Carsten bliver kort tid efter sagt op: ”Dengang tænkte jeg ikke over det, da jeg altid har haft let ved at finde arbejde gennem mit netværk. Det var også sådan, jeg fik job ude i Kastrup. Men det var da ikke sjovt at blive så alvorligt syg. Fordi jeg fandt jo hurtigt ud af, at jeg måtte finde noget helt andet at lave, da ryggen ikke kunne klare hårdt fysisk arbejde længere,” fortæller han.

Og der skulle ske noget snart, for Carsten mærkede hurtigt, hvordan livet som arbejdsløs, det var: ”Jeg kedede mig sindssygt meget. Jeg savnede specielt det sociale i at have et arbejde. Efter jeg havde afleveret min søn i dagpleje, så var der jo ikke så meget mere at tage sig til. Når min kone så kom hjem fra arbejde, så kunne vi kun tale om børn, fordi der ikke var sket mere i løbet af min dag,” fortæller Carsten om sin kortvarige karriere som hjemmegående husbond.

Hjælp til at finde vej
Fordi Carstens arbejdsliv altid været stærkt afhængigt af et solidt netværk, har Carsten ikke skænket karriereplanen de helt store tanker. Så det var ikke ligetil, hvad Carsten skulle gå i gang med, når hans netværk kun kunne tilbyde ham hårdt fysisk arbejde. Så Carsten blev sendt i revalidering hos DEKRA Job af kommunen i august 2017: ”Jeg har altid været glad for at arbejde, men jeg vidste ikke præcist, hvad jeg kunne arbejde med efter min skade. Jeg tænkte noget med EDB eller kontor, men det var ikke mere præcist end det,” fortæller han.

Eftersom store dele af det danske arbejdsmarked efterhånden kan gå ind under definitionen ’EDB og kontor’, gjorde det det ikke lettere at spore sig ind på, hvor Carsten skulle søge hen. Så Carstens jobkonsulent fra DEKRA Job ringede til et multinationalt firma med en større administration og salgsafdeling, og fik Carsten i praktik 15 timer om ugen.

Praktikken skulle vise sig at hjælpe Carsten med at præcisere, hvad han ville med ’EDB og kontor’.

Merkonom og blæksprutte
Carsten startede sin praktik med at lave arkiveringsarbejde og praktiske opgaver på kontoret, og efter kort tid var Carsten en fast integreret del af sit nye praktiksted. Det gik faktisk så godt, at hans chef bad ledelsen om at forlænge hans praktik i et år: ”Carsten er bare en blæksprutte. Der har ikke været en opgave, han ikke har kunnet løse, og han er god til selv at tage initiativ. Han viser en oprigtig interesse i sine arbejdsopgaver, og er en god kollega,” fortæller Karina, som er Carstens nærmeste chef på arbejdet.

Den tillid og anerkendelse Karina har udvist, har fået Carsten til at undersøge mulighederne for uddannelse, da det ville give ham mulighed for at varetage mere avancerede opgaver i virksomhedens interne systemer – og blive fastansat. ”Jeg har altid tænkt: Hvad skulle jeg bruge historie om 1600-tallet til i mit arbejde? Så derfor har jeg ikke haft den store interesse for uddannelse. Men nu har jeg søgt ind på en merkonomuddannelse, fordi jeg kan tage den sideløbende med mit arbejde,” forklarer han. En beslutning som hans chef er glad for: ”Det gør bare, at Carsten kan få flere spændende opgaver, og at han på sigt kan blive fastansat. Det ser vi gode muligheder for,” understreger Karina.

Så på trods af, at Carsten aldrig rigtigt har vidst, hvad han ville - og har haft to diskusprolapser - så er han nu tilbage på arbejdsmarkedet, under uddannelse og med et fast job i sigte.

 
På grund af regler om selvpromovering fremgår Carsten Holsts nye arbejdsplads og kollega som anonyme og ved andet navn. Arbejdspladsens navn og Carstens kollega er kendt af DEKRA Job.