Kundeservice 88 33 66 86 Alle hverdage mellem 08.00-16.00
 

Håndholdt indsats gør en forskel
 

DEKRA Job-hånd-i-hånd.
 
Det hedder et koncept fra jobformidlingsvirksomheden DEKRA Job, der på én og samme tid både er nyudviklet og velafprøvet, og som har vist sig at have en så positiv effekt, at det giver genlyd:
 
Ledige kontanthjælpsmodtagere med ingen eller kun svag tilknytning til arbejdsmarkedet har oplevet en bemærkelsesværdig stor succesrate i forhold til at få fodfæste og blive i en fast stilling.
 
Varehuschef Marcus Monazam, Elgiganten i Glostrup, er en af dem, der kender konceptets muligheder og virkning. Han har oplevet værdien af den tætte dialog mellem virksomheden, jobcentret og DEKRA Job, der gør den afgørende forskel.
 
”Jeg har over årene været i kontakt med en lang række jobkonsulenter. Både folk fra private firmaer og kommunale jobcentre. Jeg har lyttet til megen snak og set folk komme og gå. Forskellen her er, at DUCAS (nu DEKRA Job, red.) i rollen som jobkonsulent kender os og de kandidater, der præsenterer os for, helt ind til knoglerne. De kan matche os med kandidater uanset som vi har brug for sælgere, chauffører, teknikere eller folk på lageret. Og jeg ved, at DUCAS’ metoder giver pote og gør en forskel for mange, der tidligere har været arbejdsløse”, siger Marcus Monazam.
 
Som formidler og bindeled mellem jobcentrene og virksomheden står DEKRA Job klar med en omfattende full service-pakke. På baggrund af et grundigt indblik i Elgigantens behov for arbejdskraft kan DEKRA Job sætte det hold, der på den ene side bidrager til Elgigantens forretning og på den anden side har en yderst gavnlig effekt for lediges muligheder på arbejdsmarkedet – og dermed er en stor gevinst for samfundet.
 
De ledige, der indgår i virksomhedspraktik-forløbene mellem jobcentrene, Elgiganten og DEKRA Job er ofte medborgere, der af én eller anden grund har været længe væk fra arbejdsmarkedet. Derfor er en uhyre tæt dialog og håndholdt om empatisk indsats en afgørende forudsætning for, at det 13-uger lange forløb i virksomhedspraktik bliver afløst af enten en ordinær stilling eller nye arbejdsmarkedspolitiske redskaber, der skal hjælpe kandidaten det sidste stykke vej.
 
Direktør hos DEKRA Job, Charlotte Gosch, understreger, at opgaven i høj grad består i at gøre tilværelsen så let som mulig for virksomheden:
 
”Vi ved, at ansættelse af ledige i virksomhedspraktik eller andre former for opstartsordninger opleves som besværlige og administrativt krævende. Derfor går vi ind og skaber rammerne for, at samarbejdet mellem virksomhed og ledige bliver så smidig og effektiv som overhovedet muligt. Vi servicerer med alt det praktiske og vi sørger for, at virksomheden slipper for den social-faglige side af sagen”, siger Charlotte Gosch.
 
Hun peger på den væsentligste faktor for, at forløb med virksomhedspraktik har et dårligt omdømme og meget få succeshistorier: I mange år har virksomhederne oplevet, at når jobkonsulenten har afleveret praktikanten ved virksomhedens hoveddør, så er opgaven klaret. Så har det været op til virksomheden og praktikanten at få det hele til at fungere. Så har det kun været et spørgsmål om timer, dage eller højst uger, før hele projektet er ramlet sammen til alles utilfredshed.
 
”Vi følger hver enkelt praktikant og holder flere samtaler hver eneste uge. Også med virksomheden. Vi laver noget så lavpraktisk, men også administrativt krævende som vagtskemaer og vi rådgiver og vejleder om alle de facetter, der har betydning for den enkeltes arbejdssituation. Derfor kalder vi det DEKRA Job-hånd-i-hånd. Fordi vi er der og følger med hele vejen”, fortæller Charlotte Gosch.
 
DEKRA Job gør brug af en bred vifte af kompetencer for at få virksomhedspraktik-forløbene til at fungere i virkeligheden. Konsulenterne har erfaring fra relevante brancher inden for f.eks. jobformidling, det sociale område, psykoterapi og undervisning. Derfor er chancen for succes i indsatsen så meget større end traditionelle forløb.
 
52-årige Jens Møller Rasmussen har København er én af dem, der har personligt har været igennem et hånd-i-hånd-forløb sammen med DEKRA Job og Elgiganten. Han tøver ikke med at kalde det ”en succeshistorie”. Efter dagpengene slap op og efter i alt fem års ledighed var han heldig at komme i et 13-ugers virksomhedspraktikforløb hos Elgiganten i Glostrup:

”Jeg er meget positivt overrasket over forløbet. Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet båret igennem, for jeg har skullet yde en indsats. Men jeg er blevet støttet hele vejen igennem. Der er blevet stillet krav til mig. Og jeg har hele tiden oplevet, at det har været et fælles projekt at lykkes”, fortæller Jens Møller Rasmussen.

Han er oprindeligt uddannet elektriker, men har i en længere årrække arbejdet inden for lager/logistik og i et vagtselskab. Jens har før prøvet at blive hjulpet i gang igen af traditionelle aktører.

”Men det foregik uden faste rammer og var simpelthen spild af tid”, mener han og fortsætter:

”Jeg har oplevet feedback hele vejen igennem. Jeg har haft to samtaler med DEKRA Job-konsulenten hver uge og jeg ved, at konsulenten og arbejdsgiveren også har haft gode samtaler. Alt sammen betyder nu, at jeg ved udgangen af perioden på 13 uger er på tærsklen til at skrive kontrakt og starter dermed i en fast stilling”, siger Jens Møller Rasmussen.