Kundeservice 88 33 66 86 Alle hverdage mellem 08.00-16.00
 

Praktik-succes for kvindelige flygtninge

DEKRA Job og Helsingør Kommune har gode erfaringer med en vanskelig målgruppe.

I alt 37 kvindelige flygtninge fra Syrien, Eritrea, Iran og Pakistan er i de sidste 2 uger begyndt i en jobpraktik, som blev arrangeret på rekordtid, takket være et intensivt og banebrydende samarbejde mellem DEKRA Job og Helsingør Kommune. 

”Samtlige praktikpladser blev fundet på bare tre uger. Det betragter vi som en stor succes, når man tænker på, at kvindelige flygtninge er blandt de mest marginaliserede grupper i forhold til arbejdsmarkedet, ” siger chefkonsulent Michael Nørregaard fra DEKRA Job.

DEKRA Job er en af de såkaldte private aktører, som bl.a. leverer integrationsforløb og jobformidling til kommunerne. 

Under huden på kvinderne

Et af hovedpunkterne i samarbejdet mellem DEKRA Job og kommunen er en voldsomt styrket sprogundervisning. Hertil kommer en målrettet indsats overfor mulige praktikvirksomheder og en stab af lærere og mentorer, som har fået et rigtigt godt kendskab til kvindernes individuelle styrker og interesser.

”Det er en anden og lidt mere håndholdt tilgang, hvor man kommer mere under huden på kvinderne, ” påpeger områdeleder Marianne Sidenius fra Helsingør Kommunes Team Integration afdeling. ”Mange af projektdeltagerne har aldrig været på arbejdsmarkedet, så det handler meget om at opbygge en tillid til, at det ikke er ’farligt’, og at de godt kan noget. ”

En krævende dagsorden

Det handler også om sprog, tilføjer Michael Nørregaard. Sammen med kommunen har DEKRA Job etableret en ny sprogskole i Helsingør i samarbejde med Sprogcenter Nordsjælland med en krævende dagsorden, fortæller han:

”Vi har skruet gevaldigt op for danskundervisningen. Inden de kom i praktik, har kvinderne fået et halvt års sprogundervisning med 30 lektioner om ugen. Normalt er der kun 12.”

Den lange undervisningsdag er også tænkt som noget, der kan vænne kvinderne – samt ikke mindst deres familier - til, at de er hjemmefra i en hel arbejdsdag. I undervisningen er der også jævnligt indflettet diskussioner om det danske arbejdsmarked og hvad man forventer af en medarbejder.

Mentorer og motivation

På skolen er der også en ugentlig ’temadag’ sammen med to kvindelige mentorer af marokkansk afstamning. Her kan kursisterne på en afslappet måde få lov til at udfritte de to kvinder om alt fra prævention og daginstitutioner til dansk historie og nationale helligdage – alt sammen på dansk.

Mentorerne har begge en bred og succesfuld erfaring på det danske arbejdsmarked. Altså fungerer de også som en slags rollemodel, som flygtningekvinderne kan spejle sig i – og blive motiverede af.

Det er også mentorerne, som i høj grad har været med til at finde ud af, hvad kursisterne er gode til, og hvad de kunne tænke sig at lave. I arbejdet med at finde praktikpladser blev der nemlig lagt vægt på at sætte en arbejdsgiver sammen med en specifik kvinde, der kan nogle ting, som virksomheden har brug for.

”Man skal jo starte et sted”

Tilgangen med at fokusere på, hvad kvinderne kan, har givet pote hos arbejdsgiverne.

”Man skal jo starte et sted – jeg startede selv som opvasker, ” siger Martin Hoe Andersen, ejer af cateringfirmaet Food Factory i Ballerup. ”Det handler om at give de her mennesker noget selvtillid. Nu begynder vi med én elev, og måske kan det senere blive til flere. ”

I forretningen Jysk på Øster Fælled Torv i København har butikschef Patrick Storegaard allerede fra starten taget imod tre praktikanter.

”Det er jo win-win, ” siger han. ”Praktikanten bliver bedre til dansk og lærer en ny kultur at kende, og vi højner standarden i butikken, fordi vi har fået nogle ekstra hænder. ”

Nysgerrige og optimistiske

Det springende punkt bliver nu, om de nye praktikforløb kan føre til et ’rigtigt’ arbejde. Det bliver ikke nødvendigvis let, erkender Michael Nørregaard.

”Men, vi har bevidst valgt at gå efter nogle små og mellemstore virksomheder, hvor vi ser gode muligheder for fastansættelse, hvis praktiktiden går godt. ” siger han.

I løbet af de 13 uger lange praktikforløb vil det vise sig, om målsætningen lykkes. Men lige nu ser det i hvert faldt ud til, at flygtningekvinderne fra Helsingør er kommet nogle skridt i den rigtige retning, fortæller Marianne Sidenius.

”DEKRAs medarbejdere fortæller mig nu om en begyndende optimisme og nysgerrighed blandt kvinderne omkring det at komme ud på arbejdsmarkedet, ” siger hun. Samtidigt understreger hun, ligesom Michael Nørregaard, at det springende punkt bliver, om praktikforløbene kan føre til ordinært arbejde. Forløbet har været understøttet af et meget tæt samarbejde imellem Helsingør Jobcenter og DEKRA Job, inklusiv at jobcenterets medarbejdere i vidt omfang har været tilgængelige på sprogskolen og i løbende tæt dialog om progression for den enkelte borger.

For yderligere oplysninger og evt. interviews med en praktikant, en arbejdsgiver eller andre, kontakt Marketingchef Carina Black Kristensen, på telefon 31 63 20 70.